Συχνές Ερωτήσεις

1. Μπορείτε να σχεδιάσετε στέφανα και σετ γάμου ειδικά για εμάς;

Βεβαίως! Το εργαστήριό μας μπορεί να κατασκευάσει σχεδόν τα πάντα.Στείλτε μας φωτογραφίες ή περιγράψτε μας ότι έχετε φανταστεί και εμείς θα σας πούμε το κόστος και το χρόνο παράδοσης. Πριν την αποστολή στέλνουμε πάντα φωτογραφίες.

2. Πόσο κοστίζει ο στολισμός του γάμου;

Οι τιμές βεβαίως ποικίλουν. Εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα αλλά και την ποσότητα των υλικών. Υπάρχουν απλές δαντέλες αλλά και κεντητές, υπάρχει τούλι και γάζα αλλά και μετάξι και βελούδο, φαναράκια απλά και χειροποίητα, τριαντάφυλλα αλλά και ορχιδέες. Υπάρχει η κοπέλα που δουλεύει από το σπίτι χωρίς εμπειρία και ο εξειδικευμένος ανθοδέτης με κορυφαίες δουλειές στο ενεργητικό του. Θα βοηθούσε αν έχετε ορίσει το budget ώστε οι προτάσεις που θα σας κάνει ο ανθοδέτης να είναι μέσα σε αυτό. Θα κερδίσετε χρόνο! Και κυρίως....μην κάνετε οικονομία στο στολισμό. Επιλέξατε τον καλύτερο φωτογράφο. Δώστε του καλό υλικό! Οι φωτογραφίες μένουν...

3. Πως δεν θα ξεπεράσω το budget που έχω για το γάμο;

Κάντε οικονομία από την παροχή υπηρεσίας!!! Το βραδινό χτένισμα κοστίζει 30€ ενώ το νυφικό 150€. Το βραδινό μακιγιάζ κοστίζει 30-40€ το νυφικό 180€.
Η μουσική κάλυψη από επαγγελματία 500-1000€ χωρίς απόδειξη. Το βίντεο και οι φωτογραφίες από 1500€ ο καθένας χωρίς απόδειξη! Η ενοικίαση νυφικού....άσε!

4. Τι να προσέξω στο κλείσιμο συμφωνίας με το ανθοπωλείο;

Η προσφορά που θα πάρετε θα πρέπει να είναι αναλυτική. Όχι στολισμός εκκλησίας 250€.... αλλά.....για το στολισμό της εκκλησίας θα χρησιμοποιήσουμε 20 m γάζα, 5m δαντέλα κυπούρ ή κεντητή ή απλή, 8 χειροποίητα φανάρια με κεριά και 6 συνθέσεις λουλουδιών όπου η κάθε μία θα έχει 3 ορχιδέες φαλένοψις ή 3 ορχιδέες σιμπίτιουμ ή 3 ορχιδέες δεντρόποιυμ ή 3 ορχιδέες βάντα και 5 τριαντάφυλλα εκουαδόρ ή 5 τριαντάφυλλα Κένυας ή 5 τριαντάφυλλα Ελληνικά. Στην πράξη μπορεί να χρειαστούν 4 ή 6 τριαντάφυλλα αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Και να συνοδεύεται η προσφορά από φωτογραφίες. Βεβαίως τα λουλούδια είναι ζωντανοί οργανισμοί. Υπάρχουν αλλαγές σύμφωνα με την εποχή. Θα δείξετε ανοχή σε μικροαλλαγές.
Στην προσφορά θα πρέπει να αναγράφεται αν το ΦΠΑ περιλαμβάνεται. Αν ναι θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε την απόδειξή σας. Ούτως ή άλλως το ΦΠΑ θα πρέπει να το πληρώσετε και να πάρετε απόδειξη.

5.Πως να επιλέξω Wedding Planner;

Ελέγξτε το portfolio του. Το δικό του. Όχι τις φωτογραφίες που έχει κατεβάσει από το Pinterest. Η εμπειρία είναι το πιο σημαντικό. 'Όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν βέβαια. Όμως αν ο διοργανωτής του γάμου σας  δεν έχει ανάλογες σπουδές και προϋπηρεσία δεν θα έχετε εγγυημένα άριστο αποτέλεσμα. Και η μέρα του γάμου σας είναι πολύ σημαντική ώστε να ρισκάρετε να έχετε απρόοπτα. Ότι και να επιλέξετε πάντως θα πρέπει να πληρώσετε τα ανάλογα χρήματα. Περισσότερα στον έμπειρο, λιγότερα στον άπειρο!
Και βέβαια προτιμούμε τον ντόπιο! 

Βιογραφικό

Η διακοσμήτρια Ελένη Μαυρογένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου εργαζόταν ως εκτελωνίστρια, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στα Χανιά. Παράλληλα σπούδασε Αρχιτεκτονική χώρου, ανθοδετική και Ιστορία Τέχνης. Διδάσκει εικαστικά, χειροποίητο κόσμημα, διακόσμηση και ανθοδετική για τη Νομαρχία Χανίων, τα κέντρα παιδικής δημιουργίας του Δήμου Χανίων και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Περισσότερα >>

 

chic and stylish selected vendor small